Gratis nummerbehoud
Altijd goedkoop
Alle abonnementen
Snelle overstap

KPN biedt bellen over WiFi aan

KPN biedt VoWifi aanKPN biedt sinds kort bellen over Wifi aan. Hiermee is KPN de derde provider van de vier netwerkbeheerders. Ook Tele2 en Vodafone bieden bellen over wifi aan. Bellen over 4G wordt door alle vier de netwerkbeheerders aangeboden.

KPN heeft VoWifi geactiveerd

Op het forum van KPN gingen al enige tijd geruchten dat KPN binnenkort VoWifi zou activeren, dit omdat tijdens een update van KPN de optie voor VoWifi al wel te selecteren was. Het activeren van VoWifi heeft relatief lang geduurd bij KPN. Zo bieden Tele2 & Vodafone deze mogelijkheid al enige tijd. Vodafone begon met de uitrol onder klanten in november 2016, Tele2 lanceerde het begin dit jaar in mei. T-Mobile biedt nog geen VoWifi aan maar al wel VoLTE.

Wat is VoWifi

VoWifi staat voor Voice over Wifi. Met VoWifi bel via een wifi netwerk, dit kan thuis zijn maar ook onderweg in de trein. Bellen over wifi biedt voor plekken waar het netwerk niet optimaal is een oplossing. Bellen over wifi zorgt er dan voor de de kwaliteit van het gesprek veel beter is.

Verschil met VoLTE

VoWifi lijkt op VoLTE, in plaats dat er gebruik wordt gemaakt van een wifi verbinding maakt je telefoon gebruik van 4G. De voordelen van VoWifi & VoLTE zijn dat de verbinding snel tot stand komt, de kwaliteit beter is van het gesprek. Daarnaast hebben VoWifi & VoLTE minder last van ruis. Alle vier de netwerkbeheerders in Nederland bieden VoLTE aan. De overige providers bieden nog geen VoLTE aan, daarnaast hebben ze ook niet aangegeven dit binnenkort te ondersteunen.

Telefoon moet geschikt zijn

Hoewel VoLTE geactiveerd is bij alle providers en 3 providers VoWifi hebben geactiveerd kan niet iedereen er gebruik van maken. Je eigen telefoon moet de nieuwe technologie uiteraard wél ondersteunen. Bekijk daarom op de website van je eigen provider of je telefoon VoLTE en/of VoWifi ondersteunt. Als laatste is het bij Samsung telefoons belangrijk dat je de telefoon ook daadwerkelijk gekocht hebt. Een telefoon die wel VoLTE ondersteunt maar niet gekocht is bij je eigen provider zal geen gebruik kunnen maken van VoLTE. Dit komt omdat de provider speciale instellingen moet aanzetten op de telefoon voordat je gebruik van VoLTE kan maken.

Meer over:

KPN
Technieken