Gratis nummerbehoud
Altijd goedkoop
Alle abonnementen
Snelle overstap

5G frequenties worden vanaf 29 juni geveild

Het is eindelijk duidelijk, de frequentie veiling voor 5G wordt vanaf 29 juni gehouden. Dit is een belangrijk moment want deze veiling zorgt ervoor dat mobiele providers kunnen beginnen met het 5G netwerk te activeren.

Deelnemers van de veiling

De deelnemer lijst van de veiling in geheim. Hierdoor weten wij niet welke partijen allemaal meedoen. Wat zeker staat is dat KPN, T-Mobile & Vodafone deelnemen aan de veiling. De mogelijkheid bestaat dat ook andere providers, die geen deel uitmaken van de hoofdnetwerken proberen te bieden in de veiling

Waar gaat de veiling over

De veiling gaat over frequenties die gebruikt kunnen worden voor 5G. Kort door de bocht kan je het vergelijken met een soort wifi netwerk over heel Nederland. Als jij klant bent van KPN, dan mag jouw telefoon niet verbinding maken met het netwerk van Vodafone. De frequentie die een provider koopt, is eigendom van deze provider.

Kunnen ik gebruik maken van 5G vanaf 29 juni?

Misschien, dat hangt af van deelnemers. Het agentschap telecom heeft géén eindtijd gegeven voor deze veiling het kan daarom in nog een aantal dagen / weken duren voordat een frequentie geveild is. T-Mobile & KPN geven beiden aan dat 5G zo snel mogelijk gelanceerd wordt ná de veiling.

Meer over:

Technieken