Gratis nummerbehoud
Altijd goedkoop
Alle abonnementen
Snelle overstap

Unlimited telefoon abonnementen zorgen voor stijging mobiel dataverbruik

Unlimited telefoon abonnementenSinds de introductie van telefoon abonnementen met een onbeperkte databundel versneld de groei van het mobiele dataverbruik enorm. Dat blijkt uit de telecommonitor van de ACM. Het goedkoopste telefoon abonnement met een onbeperkte databundel is af te sluiten bij Tele2 voor 28 euro per maand.

Update juni 2018: Inmiddels verkoopt Youfone geen onbeperkt abonnementen meer.

Versnelde stijging dataverbruik door onbeperkt internet telefoon abonnementen

Door de introductie van mobiele telefoon abonnement met onbeperkte data versneld de groei van het mobiele dataverbruik in Nederland. In het tweede kwartaal van 2017 steeg het mobiele dataverbruik met ruim 25% procent ten opzichte van het kwartaal ervoor. Mobiele providers met een unlimited abonnement zagen een flinke stijging in het aantal afgesloten abonnementen met onbeperkte data.

Providers met een unlimited telefoon abonnement

T-Mobile bracht in januari 2017 als eerste Nederlandse provider een telefoon abonnement uit met onbeperkte data. Tele2 Volgde snel en kwam in mei 2017 met een vergelijkbaar abonnementsmodel. In navolging van T-Mobile en Tele2 kwam ook prijsvechter Youfone halverwege vorig jaar met een onbeperkt data abonnement. In tegenstelling tot de unlimited abonnementen van T-Mobile en Tele2 wordt bij het abonnement van Youfone de internetsnelheid verlaagd nadat er 15 GB aan data binnen één maand is verbruikt. Het is dan niet meer mogelijk om de snelheid op te hogen tot aan het begin van de nieuwe maand wanneer er weer 15 GB data beschikbaar komt.

Standaard aantal GB’s Na standaard verbruik
5 GB per dag Ophogen met 1 GB per keer (max 50 GB per dag)
5 GB per dag Ophogen met 1 GB per keer (max 50 GB per dag)
15 GB per maand Snelheid wordt verlaagd naar 64 Kbps

De unlimited abonnementen van T-Mobile en Tele2 bieden elke dag standaard 5 GB aan data aan. Verbruik je 5 GB binnen één dag dan kan je op dezelfde dag gratis je datalimiet ophogen met 1 GB per keer met een maximum van 50 GB per dag.. De providers doen dit om misbruik te voorkomen. Beide providers laten weten het standaardverbruik in de toekomst te verhogen wanneer er blijkt dat de basis van 5 GB te krap wordt.

Goedkoopste unlimited telefoon abonnement

Belminuten Databundel Maandprijs
Onbeperkt Onbeperkt € 20,- Bestellen
Onbeperkt Onbeperkt € 25,- Bestellen
Onbeperkt Onbeperkt € 25,- Bestellen
Onbeperkt Onbeperkt € 32,50 Bestellen

In bovenstaande tabel wordt een overzicht getoond tussen de unlimited abonnementen die providers op dit moment aanbieden. De prijzen van T-Mobile en Tele2 ontlopen elkaar niet veel. Voor 28 euro per maand krijg je bij Tele2 standaard 5 GB aan data per dag. Wanneer je meer verbruikt dan 5 GB op een dag kan je dit aanvullen met 1 GB per keer tot maximaal 50 GB per dag.

Meer over:

Abonnement
T-Mobile
Tele2
Trends