Gratis nummerbehoud
Altijd goedkoop
Alle abonnementen
Snelle overstap

Hoe vind ik een passende aanbieding voor mijn telefoon abonnement?

Tijd voor een nieuw telefoonabonnement? Wij hebben een aantal tips zodat je kan beoordelen of het nieuwe abonnement een goedkope deal is! 

Past het abonnement

De eerste voorwaarde is, past het abonnement bij je verbruik? Een aanbieding die alleen geldig is bij het grootste abonnement is niet voordelig als je een fractie van de hoeveelheid verbruikt. Daarom is het belangrijk om je verbruik te weten, vooral hoeveel je gebruik maakt van internet. Een gemakkelijke manier om dit te doen, is om in te loggen op de website van je provider. Je account zal dan weergeven hoeveel je de afgelopen maanden hebt verbruikt.

Welke type aanbiedingen zijn er

Als je een abonnement aanschaft zijn er over het algemeen een paar verschillende aanbiedingen waar je gebruik van kan maken. Over het algemeen kunnen aanbiedingen onderverdeeld worden in de volgende categorieën:

Cashback

Een cashback actie is vooral erg populair bij telefoons, met name heeft Samsung vaak cashback aanbiedingen. Hierbij krijg je, na het opsturen van een aankoopbewijs 100 tot 200 euro terug. Dit type aanbieding komt bijna nooit voor bij Sim only abonnementen.

Gratis product

Dit type aanbieding is vrij makkelijk uit te leggen. Zo krijg je bijvoorbeeld een gratis headset of een bluetooth speaker. In sommige extreme gevallen krijg je er zelfs een gratis budget telefoon bij.

Korting

De korting kan je per maand krijgen of een eenmalige korting. Bijvoorbeeld dat je 6 maanden 2 euro per maand minder betaald aan je telefoonabonnement. Je krijgt dan totaal 12 euro korting. Deze aanbieding komt vaak voor bij Sim Only abonnementen.

Uitbreiden van het abonnement

Een voorbeeld van dit type aanbieding is dat je bijvoorbeeld een verdubbeling in je databundel krijgt. Een andere aanbieding kan zijn dat je een gratis zenderpakket krijgt voor bij je TV abonnement. Dit type aanbieding komt vaak voor bij alles in 1 abonnementen met sim only.

Wat is een goede aanbieding

Een goede aanbieding is uiteraard iets wat handig is voor je op dat moment. Een voordeel in prijs, is voor de meeste consumenten uiteraard altijd goed. De aanbiedingen waarbij je extra data krijgt in je abonnement kunnen ook voordelig zijn omdat je daardoor waarschijnlijk een kleiner abonnement kan nemen.

Extra’s zoals een gratis zenderpakket bij je TV abonnement zijn niet altijd gunstig. Het kan zijn dat je de zenders niet leuk vindt. Hierdoor heeft deze aanbieding dan weinig toegevoegde waarde.

Meer over:

Aanbiedingen
Abonnement