Gratis nummerbehoud
Altijd goedkoop
Alle abonnementen
Snelle overstap

Goedkoopste telefoonabonnement goedkoper dan 2 jaar geleden

Goedkoopste telefoonabonnement is goedkoper gewordenVeel producten die consumenten regelmatig kopen worden naar verloop van tijd goedkoper. Dat geldt voor de prijs van levensmiddelen en nog sterker voor elektronische producten zoals computers, televisies en telefoons. De prijs van computers is tussen 1996 en 2008 maar liefst met 92 procent gedaald en voor een TV of telefoon betaalde je in 2008 ruim 70 procent minder dan in 1996. Het goedkoopste telefoonabonnement wordt bij diverse providers ook steeds goedkoper. Een overzicht van de ontwikkeling van telefoonabonnementen op het gebied van bundels en prijzen.

Gemiddelde databundel is groter bij goedkope telefoonabonnementen

Nederlanders zijn de afgelopen jaren meer mobiel gaan internetten. Gemiddeld genomen hadden consumenten twee jaar geleden een telefoonabonnement met ongeveer 300 minuten en 500 MB aan data. De prijzen van goedkope telefoonabonnementen waren hierop afgestemd. Voor een bundel met 300 minuten en 500 MB aan data betaalde je de prijs die de gemiddelde consument bereid was te betalen. Uit een vergelijking van de goedkoopste telefoonabonnementen in 2014 blijkt dat je voor een telefoonabonnement met de genoemde gemiddelde bundel tussen de tien en twintig euro per maand betaalde.

Inmiddels hebben veel consumenten niet meer voldoende aan een telefoonabonnement met ‘slechts’ 500 MB aan data. Voor een gemiddeld verbruik wordt nu uitgegaan van een databundel van 1 GB. In het onderstaande overzicht is te zien hoe de prijs van een goedkoop telefoonabonnement met een dergelijke databundel in twee jaar tijd is veranderd.

Bundel 2014 Bundel nu Maandprijs 2014 Maandprijs nu
100 min/sms + 1 GB € 13,- € 8,50

Bestellen

275 min/sms + 1 GB 1200 min/sms/MB € 15,50 € 12,-

Bestellen

100 min/sms + 1 GB € 14,- € 14,-

Bestellen

300 min/sms + 500 MB 150 min/sms + 500 MB € 20,- € 20,-

Bestellen

Uit de vergelijking blijkt dat je bij Youfone en Hollandsnieuwe nu een stuk minder kwijt bent aan een goedkoop telefoonabonnement dan twee jaar geleden. Voor exact hetzelfde telefoonabonnement ben je bij Youfone nu 4,50 euro minder kwijt per maand, dat is een prijsdaling van bijna 35 procent. Het huidige abonnement van Hollandsnieuwe is niet helemaal gelijk aan het oude abonnement van de provider, maar de bundel uit 2014 wijkt niet wezenlijk af van de huidige bundel. Effectief kun je met de huidige bundel 200 minuten bellen of 200 sms’jes sturen en 1 GB aan data verbruiken, waar dat eerst 275 minuten/sms’jes waren en eveneens 1 GB aan data. De prijs is ruim 22 procent gedaald. Het telefoonabonnement van Simyo is tussen 2014 en nu niet in prijs verlaagd en ook het abonnement van KPN is qua prijs gelijk gebleven. Wel krijg je voor hetzelfde geld inmiddels de helft van de minuten en sms’jes, dus in verhouding is KPN zelfs duurder geworden.

Veel sneller internet bij een goedkoop telefoonabonnement

Het is niet zo dat alle telefoonabonnementen goedkoper zijn geworden, maar dat geldt wel voor het goedkoopste telefoonabonnement van Youfone en voor het abonnement van Hollandsnieuwe. Dat KPN de prijs van zijn abonnement niet heeft verlaagd kan worden verklaard door de investeringen die de provider heeft gedaan aan zijn netwerk. De belangrijkste ontwikkeling van de afgelopen jaren is de introductie van 4G internet geweest. Het veel snellere 4G internet met een maximale snelheid van 225 Mbps wordt nu standaard bij alle telefoonabonnementen van KPN aangeboden. Die internetsnelheid heeft ook een prijskaartje.

Een andere belangrijke ontwikkeling op het gebied van telefoonabonnementen is de prijsdaling van onbeperkt bellen bij een abonnement. Telefoonabonnementen met onbeperkt bellen zijn steeds gebruikelijker en goedkoper geworden, maar dat waren ze zeker niet altijd. In juli 2012 introduceerde KPN als eerste provider een onbeperkte belbundel op de Nederlandse telecommarkt. Die kostte destijds maar liefst 40 euro per maand. T-Mobile kwam een maand later ook met deze mogelijkheid: voor onbeperkt bellen en sms’en betaalde je 20 euro extra per maand.

Het goedkoopste telefoonabonnement van dit moment

Wie graag gelooft dat vroeger alles beter was komt bedrogen uit als het gaat om de prijs van goedkope telefoonabonnementen. Die zijn in veel gevallen nu namelijk een stuk goedkoper dan voorheen, zeker als je graag een abonnement wilt met onbeperkt bellen. Hieronder is een overzicht te zien van de goedkoopste telefoonabonnementen met 1 GB aan data te zien die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Belbundel Databundel Per maand zonder 4G Per maand met 4G
200 min/sms 1 GB € 8,- € 10,-

Bestellen

100 min/sms 1 GB € 8,50 € 13,50

Bestellen

Onbeperkt min/sms 1 GB € 10,- Nvt*

Bestellen

1000 min/sms/MB € 10,- Nvt*

Bestellen

*Simpel en Hollandsnieuwe bieden geen 4G aan

Ben biedt het goedkoopste telefoonabonnement aan

Wie minimaal 1 GB aan data nodig heeft per maand kan het goedkoopste telefoonabonnement afsluiten bij Ben. Als je geen 4G nodig hebt kost het goedkoopste abonnement bij Ben acht euro per maand. Voor slechts twee euro extra per maand krijg je bij Simpel echter onbeperkt bellen en sms’en plus 1 GB aan data. Simpel biedt echter geen 4G aan. Als je niet heel veel belt maar wel snel internet wilt is het telefoonabonnement van Ben dus gunstiger in jouw situatie. Wie wel behoefte heeft aan een grote belbundel maar snel mobiel internet minder belangrijk vindt kan het beste kiezen voor het goedkope telefoonabonnement van Simpel.

Meer over:

Aanbiedingen
Abonnement