Gratis nummerbehoud
Altijd goedkoop
Alle abonnementen
Snelle overstap

Wat is 5G?

Wat is 5G internet?

Het is de nieuwste internet techniek in Nederland. 5G is de opvolger van 4G, zoals bij de overgang van 3G naar 4G is er een gigantisch verschil in snelheid. Met 5G kunnen snelheden van 1000 Mbit/s gehaald worden. Daarnaast heeft 5G nog meer voordelen.

Voordelen van 5G

Zoals eerder beschreven, krijg je met 5G een hogere downloadsnelheid. Het bereik en de dekking van 5G wordt, volgens de providers ook beter. Daarnaast is de responstijd van acties op het internet veel lager. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat een chirurg in de toekomst een operatie uitvoert op afstand.

Wie biedt 5G aan?

Momenteel bieden enkel T-Mobile, KPN en Vodafone 5G aan. Deze drie providers zullen de 5G netwerken in Nederland beheren. De andere providers zoals Youfone, Hollandsnieuwe en Simyo zullen later 5G gaan aanbieden. Deze providers huren het 5G netwerk.

Hoe krijg ik 5G?

Je krijgt 5G bij een abonnement van T-Mobile, KPN of Vodafone. Daarnaast moet je telefoon ook 5G ondersteunen. De telefoons die dit momenteel ondersteunen zijn de nieuwste iPhone & Samsung Galaxy toestellen. Zoals bijvoorbeeld de iPhone 11 en de Samsung Galaxy S20.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn nummer behouden?

Je kunt bij overstappen tussen alle telefoon providers altijd je nummer behouden. Tijdens het overstappen kun je aangeven dat je je nummer wilt behouden.

Meer informatie

Moet ik mijn oude abonnement opzeggen?

Als je kiest voor nummerbehoud zal je nieuwe provider je oude abonnement opzeggen. Zonder nummerbehoud moet je dit zelf doen.

Meer informatie

Welke mobiel abonnement is het goedkoopste?

Het goedkoopste mobiele abonnement is niet voor iedereen hetzelfde abonnement. Door providers te vergelijken met jouw verbruik vind je het goedkoopste telefoon abonnement voor jou.

Meer informatie

Heb ik een nieuwe telefoon nodig?

Telefoons gaan gemiddeld twee jaar mee. Op dat moment zijn de meeste telefoons aan vervanging toe. Zolang jouw telefoon nog goed werkt hoef je deze in principe niet te vervangen.

Meer informatie

Hoe moet ik overstappen?

  1. Vul je gewenste belminuten en datalimiet in.
  2. Vergelijk de verschillende abonnementen.
  3. Selecteer of je je nummer wilt blijven gebruiken.
  4. Kies een toestel.
  5. Plaats de simkaart die je via de post ontvangt in het nieuwe toestel.
Overstappen naar goedkoopste telefoonabonnement

De providers die wij vergelijken: