Gratis nummerbehoud
Altijd goedkoop
Alle abonnementen
Snelle overstap

Bestaan er abonnementen met onbeperkt bellen en internet?

Is onbeperkt internet altijd onbeperkt?

Nee, onbeperkt internet is niet altijd onbeperkt. Providers hanteren vaak een Fair Use Policy. Deze regel is er om te voorkomen dat jij onbeperkt internet afsluit en dit deelt met je hele studentenhuis. Als je je internet niet deelt met mensen kan je gewoon onbeperkt Netflix bekijken.

Veel mobiele providers bieden abonnementen aan met onbeperkt bellen en internet. De meeste gebruikers kunnen zo veel internetten als ze willen. Onbeperkt is in werkelijkheid niet altijd onbeperkt.

T-Mobile wél onbeperkt

Er bestaan wel degelijk abonnementen met onbeperkt internet en bellen. Maar naast T-Mobile zijn de onbeperkte abonnementen van de andere providers niet echt onbeperkt. Het zit namelijk zo. Van T-Mobile krijg je een onbeperkt hoeveelheid MB’s aangereikt. Maar bij de andere mobiele providers van Nederland heb je een limiet per dag. Als je dat limiet bereikt worden er verschillende maatregelen genomen door de providers.

Maatregelen door mobiele providers

Zoals hierboven al benoemd is, zorgen veel providers voor maatregelen wanneer je als consument over je daglimiet dreigt te gaan. Zij doen dit zodat je nog steeds het voordeel ervaart van een onbeperkt abonnement. Een aantal providers zoals Vodafone en KPN kiezen ervoor om je internetsnelheid te verlagen. Daarbij zorgen meerdere providers er ook voor om de consument te waarschuwen met het sturen van sms’jes. Een sms wanneer je op 80% van je datalimiet zit en een wanneer je op 100% zit.

Meer data kopen

Wil je toch dat je internetsnelheid weer verhoogd wordt, kun je ervoor kiezen om eenmalig een bedrag te betalen waarmee je weer extra data krijgt. Je kunt bij de meeste providers 500 MB, 1 GB of 2 GB extra aan data kopen. Het is misschien wel handig dat als je vaak over je datalimiet heen gaat, om een grotere databundel op het abonnement af te sluiten. Zo voorkom je dat je elke keer extra data bij moet kopen. Dit is dan ook gelijk een stuk voordeliger voor je portemonnee.

Providers die onbeperkt internet aanbieden

Hieronder staan de providers die momenteel onbeperkt internet aanbieden.

Belminuten Databundel Maandprijs
Onbeperkt Onbeperkt € 20,- Bestellen
Onbeperkt Onbeperkt € 25,- Bestellen
Onbeperkt Onbeperkt € 25,- Bestellen
Onbeperkt Onbeperkt € 32,50 Bestellen

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn nummer behouden?

Je kunt bij overstappen tussen alle telefoon providers altijd je nummer behouden. Tijdens het overstappen kun je aangeven dat je je nummer wilt behouden.

Meer informatie

Moet ik mijn oude abonnement opzeggen?

Als je kiest voor nummerbehoud zal je nieuwe provider je oude abonnement opzeggen. Zonder nummerbehoud moet je dit zelf doen.

Meer informatie

Welke mobiel abonnement is het goedkoopste?

Het goedkoopste mobiele abonnement is niet voor iedereen hetzelfde abonnement. Door providers te vergelijken met jouw verbruik vind je het goedkoopste telefoon abonnement voor jou.

Meer informatie

Heb ik een nieuwe telefoon nodig?

Telefoons gaan gemiddeld twee jaar mee. Op dat moment zijn de meeste telefoons aan vervanging toe. Zolang jouw telefoon nog goed werkt hoef je deze in principe niet te vervangen.

Meer informatie

Hoe moet ik overstappen?

  1. Vul je gewenste belminuten en datalimiet in.
  2. Vergelijk de verschillende abonnementen.
  3. Selecteer of je je nummer wilt blijven gebruiken.
  4. Kies een toestel.
  5. Plaats de simkaart die je via de post ontvangt in het nieuwe toestel.
Overstappen naar goedkoopste telefoonabonnement

De providers die wij vergelijken: