Gratis nummerbehoud
Altijd goedkoop
Alle abonnementen
Snelle overstap

Waarom een abonnement inclusief telefoon?

Een abonnement met telefoon geeft korting

Wanneer je een nieuw abonnement afsluit is het goedkoper om een telefoon bij dit abonnement af te sluiten. Providers geven vaak kortingen op de telefoon. De hoogte van de korting verschilt per provider en telefoon. In sommige gevallen ontvang je een cadeau bij je nieuwe telefoonabonnement.

Waarom kiezen veel mensen toch voor sim only?

Kiezen tussen sim only en abonnement inclusief telefoon

Wanneer je voor sim only kiest hoef je geen nieuw toestel te nemen. Het hoeft helemaal niet zo te zijn dat je telefoon aan het einde van je contract kapot is. Misschien kan je telefoon nog wel een half jaar of zelfs een jaar mee. In dat geval kun je beter voor een sim only abonnement kiezen. Op het moment dat je een nieuw toestel nodig hebt kun je die los aanschaffen of alsnog voor een abonnement inclusief telefoon kiezen.

Heb ik een nieuw toestel nodig?

Het is verstandig om je af te vragen hoe lang je huidige telefoon nog mee gaat wanneer het tijd is voor een nieuw abonnement. In de meeste gevallen gaat een toestel ongeveer 2 jaar mee, je kan een aantal stappen ondernemen om te zorgen dat je telefoon langer meegaat. Het belangrijkste is dat je zelf nog blij bent met je toestel. Je kunt er ook voor kiezen om je oude toestel te verkopen waardoor je een nieuw abonnement inclusief telefoon kunt kiezen. Op deze manier kun je toch gebruik maken van de korting als je oude telefoon nog goed genoeg is.

Voordelen van een nieuwe telefoon

Met een nieuwe telefoon kun je meestal meer uit je abonnement halen. Twee jaar oude telefoons kunnen wel 4G aan, maar dan is de downloadsnelheid niet zo hoog als bij een nieuwe telefoon. De nieuwste telefoons kunnen downloadsnelheden aan van 300 Mbit/s terwijl een oudere telefoon al snel maximaal 75 Mbit/s aan kan. In de praktijk merk je weinig van dit verschil. Het verschil tussen nieuwe en oude telefoons wordt met de jaren kleiner.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn nummer behouden?

Je kunt bij overstappen tussen alle telefoon providers altijd je nummer behouden. Tijdens het overstappen kun je aangeven dat je je nummer wilt behouden.

Meer informatie

Moet ik mijn oude abonnement opzeggen?

Als je kiest voor nummerbehoud zal je nieuwe provider je oude abonnement opzeggen. Zonder nummerbehoud moet je dit zelf doen.

Meer informatie

Welke mobiel abonnement is het goedkoopste?

Het goedkoopste mobiele abonnement is niet voor iedereen hetzelfde abonnement. Door providers te vergelijken met jouw verbruik vind je het goedkoopste telefoon abonnement voor jou.

Meer informatie

Heb ik een nieuwe telefoon nodig?

Telefoons gaan gemiddeld twee jaar mee. Op dat moment zijn de meeste telefoons aan vervanging toe. Zolang jouw telefoon nog goed werkt hoef je deze in principe niet te vervangen.

Meer informatie

Hoe moet ik overstappen?

  1. Vul je gewenste belminuten en datalimiet in.
  2. Vergelijk de verschillende abonnementen.
  3. Selecteer of je je nummer wilt blijven gebruiken.
  4. Kies een toestel.
  5. Plaats de simkaart die je via de post ontvangt in het nieuwe toestel.
Overstappen naar goedkoopste telefoonabonnement

De providers die wij vergelijken: