Gratis nummerbehoud
Altijd goedkoop
Alle abonnementen
Snelle overstap

Telefoon abonnement met een iPhone of een Samsung Galaxy

Telefoon abonnement met een iPhone of een SamsungDe nieuwste high-end telefoons op dit moment zijn van Samsung en Apple. De twee nieuwste smartphones van deze fabrikanten zijn de Samsung Galaxy S9 en de Apple iPhone X. Wat is het verschil tussen een iPhone en een Samsung?

Twee titanen in de telecommarkt

Samsung en Apple zijn tegenwoordig de twee grootste titanen in de telecommarkt. Samen bezitten de twee telefoon fabrikanten 73% van de totale smartphone markt. Waarbij 41% van de telefoons een Samsung is en 32% toebehoort aan Apple. Het grootste verschil tussen Samsung en Apple is dat Samsung meerdere type telefoons lanceert. Samsung heeft een S, A, J, en een X serie waarbij Apple alleen de iPhone heeft.

Android of iOS

Tussen beide telefoons zit een groot verschil in het besturingssysteem. Android is een open besturingssysteem waarbij het geïnstalleerd kan worden op meerdere typen smartphones. Het besturingssysteem van Apple kan alleen gebruikt worden op iPhones. Daarnaast is Apple ook strenger met het accepteren van Apps in de App marktplaats. Bezit je meerdere Apple apparaten dan zal een iPhone daar beter mee werken dan Android toestellen. Heb je geen Apple apparaten dan zal Android beter samen werken met deze apparaten.

iPhone X of Samsung Galaxy S9

iPhone X cameraTussen de iPhone X en de Samsung Galaxy S9 zitten een aantal verschillen. Het grootste verschil is dat de iPhone X duurder is dan de Samsung Galaxy S9. Bij een telefoon abonnement van KPN van 2 GB en onbeperkt bellen zijn de maandelijkse kosten voor beide telefoons € 52,- per maand. De eenmalige kosten zijn bij een iPhone X echter veel hoger, bij de iPhone betaal je € 456,- euro extra en bij de Samsung Galaxy € 144,-.

De iPhone heeft een betere camera dan de Samsung Galaxy S9, hoewel beide een 12 MP camera hebben heeft de iPhone een dubbele camera aan de achterkant. Hierdoor zijn de foto’s met weinig licht helderder en is de diepte in een foto beter te zien. Echter is het verschil in kwaliteit foto’s bij Apple minimaal beter dan bij de Samsung S9. Beide telefoons hebben een goede beveiliging, de Samsung Galaxy S9 heeft een vingerafdrukscanner, een irisscanner en een gezichtsscanner terwijl het model van Apple alleen een gezichtsscanner heeft.

iPhone of Samsung

Beide telefoons lijken veel op elkaar, het verschil zit vooral in de omgeving waarbij de telefoon gebruikt gaan worden. De omgeving is belangrijk als je besluit een abonnement met telefoon te nemen. Zijn er meerdere Apple apparaten aanwezig binnen het huis dan zal een iPhone fijner werken. Zo niet dan werkt een Android toestel fijner. Daarnaast is de Samsung Galaxy S9 een stuk goedkoper dan de iPhone.