Gratis nummerbehoud
Altijd goedkoop
Alle abonnementen
Alle providers

T-Mobile maakt netwerk sneller en stabieler door inzet 4.5G

T-Mobile heeft het snelste 4G netwerkT-Mobile introduceert de 4.5G netwerktechnologie om de capaciteit en snelheid van haar netwerk te vergroten. De inzet van 4.5G verhoogt de snelheid van het T-Mobile netwerk met 30%. De theoretische downloadsnelheid van T-Mobile komt hiermee uit op 450 Mbit/s. Daarmee heeft T-Mobile het snelste 4G netwerk van Nederland.

De snelheid van mobiel internet: 4G, 4G+ en 4.5G

4G duidt op de vierde generatie mobiele communicatietechnologie. Met 4G is het mogelijk om downloadsnelheden van maximaal 150 Mbp/s te behalen. Om een nog hogere downloadsnelheid te bereiken over een 4G verbinding gebruiken providers een techniek genaamd “carrier aggregratie”. Deze techniek maakt het mogelijk om meerdere frequenties tegelijkertijd in te zetten om zo de snelheden op het netwerk te verhogen. Een 4G netwerk gebruikmakend van 3 netwerkfrequenties wordt aangeduid als 4G+. De maximale snelheid van een 4G+ netwerk is 300 Mbp/s.
Stapelen van 4G frequenties

De introductie van 4.5G

4.5G is een voortzetting van 4G+ door nog meer frequentiebanden in te zetten kan de maximale snelheid verder worden verhoogd naar 450 Mbit/s. T-Mobile is de eerste Nederlandse provider die gebruik gaat maken van 4.5G. De provider zal per direct antennes in dichtbevolkte gebieden activeren. Eind 2017 moet het grootste deel van het T-Mobile netwerk 4.5G ondersteunen.

De meeste nieuwe smartphones ondersteunen 4.5G bij T-Mobile. Voor iPhones geldt dat alle modellen vanaf de iPhone 6 worden ondersteund, Samsung toestellen worden ondersteunt vanaf de S7. Goedkopere telefoons beschikken vaak niet over de juiste technologie.

Top 5 providers met de hoogste 4G snelheid*

Maximale 4G snelheid*
225 Mbit/s
225 Mbit/s
225 Mbit/s
256 Mbit/s
450 Mbit/s

*Het gaat hierbij om de theoretische doorvoersnelheid bij maximaal ontvangst.

T-Mobile heeft het snelste 4G netwerk

Vodafone, KPN en Tele2 bieden een maximale 4G+ snelheid van 225Mbit/s aan. Bij Youfone ligt de maximale 4G snelheid met 256 Mbit/s een tikkeltje hoger. T-Mobile heeft een maximale 4G+ snelheid van 300Mbit/s met de komst van 4.5G is wordt dit verhoogd naar 450 Mbit/s. Daarmee heeft T-Mobile het snelste 4G netwerk van Nederland.

De werkelijke of praktische downloadsnelheid is meestal lager dan de maximumsnelheid van een provider. Dit hangt af van de smartphone die je gebruikt en de afstand tot de zendmast. Niet elke telefoon ondersteund 4G+ of 4.5G. En in een buitengebied is de dekking minder goed dan in de stad.
Ook als er veel mensen tegelijkertijd gebruik maken van het netwerk gaat de snelheid omlaag. Dit kan voorkomen als er veel mensen op hetzelfde moment streamingsdiensten gebruiken via dezelfde mast.