Gratis nummerbehoud
Altijd goedkoop
Alle abonnementen
Alle providers

Mobiel internetgebruik in Europa stijgt fors na invoering Roam Like at Home

Roam Like at HomeHet mobiele internet verbruik binnen de Europese unie is deze zomer enorm gestegen. Reden voor de enorme stijging in het mobiele internetverkeer zijn nieuwe regels voor providers zoals: Roam Like at Home. Dit maakt het mogelijk om binnen heel Europa te internetten vanuit je eigen databundel.

Intreding Roam Like at Home

Roam Like at Home is de term die wordt gebruikt om de nieuwe Europese regelgeving omtrent internetverkeer binnen de EU aan te duiden. de wetgeving werd op 15 juli jl. in heel Europa ingevoerd. Dankzij deze regelgeving is het mogelijk om met je mobiele telefoonabonnement gebruik te maken van mobiel internet binnen Europa vanuit je eigen databundel.

Regels omtrent Roam Like at Home

Regelgeving omtrent Roam Like at HomeOm misbruik te voorkomen gelden er een aantal regels voor Roam Like at Home. Je mag per jaar maximaal 90 dagen gebruik maken van internet in Europa uit je eigen databundel. Van deze 90 dagen geldt dat er maximaal 30 dagen achtereen gebruik gemaakt mag worden van internet binnen Europa.

De hoeveelheid data die je binnen de EU mag gebruiken hangt samen prijs die je betaald voor je abonnement in Nederland. Om te berekenen hoeveel data je mag verbruiken in de EU gebruik je de volgende rekensom. 2x de maandprijs van je abonnement zonder BTW / 7,70. Heb je een abonnement dat 25 euro per maand kost dan verdubbel je dit (25 x 2 = 50), vervolgens haal je de BTW er af (50 / 1,21= 41,3), daarna deel je de uitkomst door 7,70 (43,3 /7,70 = 5,4) GB per maand.

De komende vijf jaar daalt dit tarief van 7,70 euro naar 2,50 euro en kan je dus omgerekend nog meer data verbruiken binnen de EU. Ook als je een abonnement met onbeperkt internet hebt afgesloten bij T-Mobile, Youfone of Tele2 gelden de bovenstaande tarieven en limieten. Onbeperkt internetten in Nederland betekend dus niet dat je ook onbeperkt kan internetten in heel Europa.

Stijging in mobiel internetverkeer

De introductie van Roam Like at Home heeft het mobiele internetgebruik binnen de Europese unie enorm laten stijgen. AMS-IX, het grootste internetknooppunt van Nederland laat weten dat het mobiele internetverkeer werd verdrievoudigd na de invoering van Roam Like at Home. Tele2 en T-Mobile boden voorheen snel internet aan in sommige EU landen, nu is dit alleen nog maar 3G internet. Het is mogelijk dat deze providers met speciale bundels komen voor snel internet in het buitenland.

Geplaatst in Goedkoopste telefoonabonnement