Gratis nummerbehoud
Altijd goedkoop
Alle abonnementen
Snelle overstap

Goedkope abonnementen voor kleinverbruikers

Nederlanders blijven elk kwartaal meer data gebruiken. Toch blijft er een groep kleinverbruikers die niet ieder jaar meer data verbruiken. Het aantal goedkope abonnementen voor deze groep neemt af door de groei in dataverbruik

Dataverbruik in Nederland blijft stijgen

Uit een recent rapport van de Autoriteit Consument en Markt is gebleken dat het dataverbruik in Nederland blijft stijgen. Dit komt omdat veel consumenten toegang krijgen tot snel 4G internet, met een hogere downloadsnelheid zal je ook snel meer verbruiken.

Trend naar grotere bundels

Een groot aantal van de mobiele providers bieden steeds vaker grotere databundels aan. In Nederland stijgt het gemiddelde verbruik, daarom worden de databundels ook groter. Een databundel van 3000 MB zou twee á drie jaar geleden als groot worden gezien. Toch zijn de databundels bij enkele providers al groter dan 3000 MB. De kleinste bundel bij Tele2 is 1000 MB groot, de daaropvolgende bundel is al 7000 MB groot.

Klein verbruikers zijn duurder uit

Voor veel gebruikers is het fijn dat ze meer data kunnen verbruiken voor hetzelfde geld. Echter is het voor de groep kleinverbruikers niet goed. Deze groep verbruikt weinig data in vergelijking met andere gebruikers. De trend dat databundels groter worden is niet voordelig voor deze groep, gezien er ook kleine prijsstijgingen optreden.

Goedkoopste abonnement voor kleinverbruikers

Hieronder is een overzicht te zien van de goedkoopste abonnementen voor kleinverbruikers. Dit overzicht wordt elke dag automatisch aangepast met de meest recente prijzen.

Belminuten Databundel Maandprijs
50 500 MB € 3,50 Bestellen
200 0 MB € 5,- Bestellen
150 1 GB € 6,- Bestellen

Op het moment van schrijven biedt Simpel het goedkoopste abonnement aan voor kleinverbruikers. Met dit abonnement kan je 50 minuten bellen en 250 MB aan data verbruiken. Voor € 1,50 extra per maand kan je ook kiezen voor onbeperkt bellen bij Simpel.

Meer over:

Abonnement