Gratis nummerbehoud
Altijd goedkoop
Alle abonnementen
Snelle overstap

Goedkoopste telefoonabonnement met afrekenen per MB

Goedkoopste telefoonabonnement met afrekenen per MB Mocht je bijna geen gebruik maken van internet, dan kun je kiezen voor het goedkoopste telefoonabonnement met enkel bellen en sms’en.

Afrekenen per MB bij het goedkoopste telefoonabonnement

Als je op zoek bent naar het goedkoopste telefoonabonnement kom je veelal bundels tegen met grote hoeveelheden MB’s erin. Het is zonde om een databundel aan te schaffen wanneer je nauwelijks internet verbruikt. Het kan voordeliger zijn om een telefoonabonnement aan te schaffen met enkel een bel- en sms bundel waarbij je per gebruikte MB afrekent. Je kunt goedkoper uit zijn om los af te rekenen per MB.

Met één MB kun je namelijk al 1000 Whatsapp berichten versturen/ontvangen of tien nieuwsberichten op Nu.nl lezen. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen internet te gebruiken om mails te versturen. Met één MB kun je al 20 mails versturen. Je kunt er dus voor kiezen om af en toe internet te gebruiken en alsnog goedkoper uit te zijn per maand. Het is aan te raden om geen muziek en/of video’s te streamen via het internet als je geen databundel hebt. Één minuut muziek streamen kost ongeveer 1 MB en een Youtube filmpje streamen kost al 4 MB per minuut. Streamingsdiensten kosten veel data, het is daarom verstandig om een databundel aan te schaffen mocht je gebruik willen maken van streamingsdiensten.

Het goedkoopste telefoonabonnement met goedkoop internet

Er zijn drie providers waarbij je het goedkoopste telefoonabonnement kunt aan schaffen en kunt betalen per MB. De drie providers waar dit bij kan zijn Simpel, Ben en Simyo. Bij de overige providers is het niet mogelijk om alleen bel- en sms bundels aan te schaffen en toch gebruik te maken van internet. Zo moet je vaak een grotere bundel aanschaffen, of een extra bundel voor internet.

In het onderstaande overzicht is te zien welke provider het goedkoopste telefoonabonnement aanbiedt met de mogelijkheid om per MB te betalen.

Bel/sms bundel Prijs per maand Prijs per MB
100 min
Onbeperkt sms
€ 5,- € 0,10

Bestellen

100 min/sms € 4,- € 0,30

Bestellen

100 min/sms € 5,- € 0,15

Bestellen

Zoals je kunt zien biedt Simpel het goedkoopste telefoonabonnement aan. Zo heb je voor € 5,- 100 belminuten, onbeperkt sms’jes en betaal je € 0,10 per MB. Je kunt bij Simpel dus voor tien cent 1000 Whatsapp berichten versturen of tien nieuwsberichten lezen. Met het goedkoopste telefoonabonnement van Simpel kun je altijd online bereikbaar zijn voor een laag tarief.

Het goedkoopste telefoonabonnement van Simpel met een databundel is € 7,- per maand. Met deze databundel krijg je 300 MB internet. Één MB los kost bij Simpel € 0,10. Het abonnement van Simpel met internet is € 2,- duurder dan het abonnement zonder internet. Als je minder dan 20 MB verbruikt per maand is het dus goedkoper om het telefoonabonnement zonder internet aan te schaffen. Met 20 MB kun je wel 20.000 Whatsapp berichten versturen of 200 nieuwsberichten lezen.

Meer over:

Abonnement