Gratis nummerbehoud
Altijd goedkoop
Alle abonnementen
Snelle overstap

Goedkoopste abonnement met telefoon voor senioren

Goedkoopste abonnement met telefoon voor seniorenSenioren hebben tegenwoordig ook behoefte aan een goede mobiele telefoon. Het percentage senioren die een smartphone bezit stijgt ieder jaar. Het kan echter lastig zijn om uit alle verschillende smartphones de beste te kiezen. Momenteel is de Samsung Galaxy J5 de goedkoopste telefoon voor senioren.

Wat is een smartphone?

Een smartphone is een telefoon die meer dan alleen bellen en SMS’en kan. Het is tegenwoordig bijna onmogelijk om een oude telefoon zoals de Nokia 3310 te bestellen. De smartphone heeft eigenlijk de ‘normale’ telefoon vervangen. Je kan bijvoorbeeld met een smartphone foto’s en video’s maken. Daarnaast is het ook mogelijk om te kijken wat voor weer het morgen is in Amsterdam maar ook in New York. Een smartphone is eigenlijk een kleine computer die kan bellen.

Verschillende telefoons

Deze smartphones zijn al erg populair onder de jeugd, ook ouderen hebben vaak een smartphone. Tegenwoordig zijn er twee verschillende besturingssystemen die populair zijn. Dit zijn: iOS en Android, iOS is van Apple en Android is van Google. Hoewel de verschillende mogelijkheden de telefoon bijna hetzelfde zijn zitten er wel verschillen in het besturingssysteem. Hieronder zijn de verschillen uitgewerkt. Naast iOS en Android zijn er nog een aantal andere systemen, deze worden echter langzaam uit gefaseerd omdat iOS en Android veel beter zijn.

Apple:
• Alleen beschikbaar bij een iPhone
• Altijd verplicht updaten
• Kan langzamer worden door nieuwe update
• Werkt zeer goed in combinatie met andere Apple producten
• Goede gebruikers ervaring
Android:
• Beschikbaar op meerdere telefoons
• Keuze om te updaten naar nieuwe versie (Wel aan te raden)
• Meer apps verkrijgbaar voor de telefoon
• Goedkoper dan Apple
• Werkt goed samen met Windows computers

Gebruik van internet

Internet op je smartphoneEen smartphone is vaak aan het internet verbonden, tegenwoordig is het bijna verplicht een databundel aan te schaffen bij een nieuw abonnement. Hoewel een smartphone ook goed werkt als je alleen met je thuis internet verbonden bent werkt dit niet onderweg. Stel je doet boodschappen en iemand wil je een whatsapp bericht sturen, om dit te lezen en hierop te antwoorden heb je een internetverbinding nodig.

Abonnement met telefoon, sim only of prepaid?

Steeds meer consumenten, waaronder senioren kiezen ervoor om een abonnement af te sluiten in plaats van een prepaid. Het is ook aan te raden een abonnement af te nemen, dit is vooral omdat je dan altijd kan bellen. Daarnaast is het vaak ook goedkoper bij redelijk verbruik en kan je bij een abonnement per 15 juni 2017 ook bellen uit je belbundel binnen heel Europa. Het is dus aan te raden een abonnement af te sluiten, het is ook mogelijk dat je de telefoon op afbetaling koopt bij het abonnement.

Goedkoopste telefoons voor senioren

Wij hebben drie verschillende telefoons geselecteerd die het beste zijn. De beste Android, beste iOS en de goedkoopste telefoon voor senioren. De Android en het iOS toestel zijn geselecteerd op de beste prijs/kwaliteit.

Goedkoopste telefoon voor senioren:
De goedkoopste telefoon voor senioren op dit moment is de Samsung Galaxy J5, dit toestel maakt gebruik van Android. De Samsung Galaxy J5 is de budget versie van de Samsung Galaxy S7. Bij deze telefoon krijg je geen BKR registratie, ook al kies je ervoor om de telefoon op afbetaling te kopen. De look en feel is echter goedkoper bij de Samsung Galaxy J5 dan bij de Samsung Galaxy S7 omdat het een budget model is. De kwaliteit van het toestel is hetzelfde als die van de Samsung Galaxy S7.

Beste Android:
Het beste Android toestel voor senioren is momenteel de Samsung Galaxy S7. Hoewel dit niet de nieuwste versie van de Samsung Galaxy serie is deze telefoon erg goed. De telefoon heeft een groot scherm, dit scherm breekt & krast moeilijk. De Samsung Galaxy S7 biedt ook een goede ondersteuning voor apps die de telefoon makkelijker moeten maken voor senioren. Door de komst van de Samsung Galaxy S8 is de Samsung Galaxy S7 een stuk afgeprijsd. Hierdoor is deze telefoon goedkoop én erg goed.

Beste iOS:
De iPhone SE is de goedkoopste en beste telefoon voor senioren bij Apple. De telefoon heeft bijna dezelfde specificaties als een reguliere iPhone echter is deze iPhone een stuk goedkoper dan de nieuwste iPhone. De iPhone SE is ook beschikbaar in meerdere kleuren, veel van deze kleuren zijn niet mogelijk in combinatie met de nieuwste iPhone. Apple biedt minder vaak grote updates aan voor hun toestellen, de updates zijn vaak wel verplicht voor Apple gebruikers.

BKR Registratie

Als je een telefoon op afbetaling koopt bij een provider en de telefoon kost meer dan 250 euro dan kan je een BKR registratie krijgen. Met een BKR registratie kan je minder lenen bij een nieuwe hypotheek. Een BKR rekening zal geen effect hebben op je huidige hypotheek. Sinds 1 mei 2017 is dit verplicht omdat een telefoon op afbetaling als lening gezien kan worden, hierdoor valt het onder het toezicht van het AFM.

Meer over:

Aanbiedingen
Abonnement
Telefoons